Guaro ligt meer dan 2000 kilometer vanaf Nederland (en België). Wij gaan er zelf meestal met het vliegtuig naar toe, echter heel soms met de auto. Met openbaar vervoer is complex, maar kan ook. Hieronder staan de mogelijkheden toegelicht: 

Vliegtuig | AutoOV

Met het vliegtuig

Air Berlin in Düsseldorf

Vanuit Nederland en België

Het dichtst bijzijnde vliegveld vanaf Guaro is Málaga. Een vlucht van Amsterdam naar Málaga duurt ca. 3 uur. De autorit vanaf het vliegveld van Málaga naar Guaro duurt slechts ca. 45 minuten.

Gibraltar, Granada, Sevilla en Jerez hebben ook internationale vliegvelden maar liggen aanzienlijk verder weg. Het beste alternatief voor vliegveld Málaga is het vliegveld van Sevilla. De autorit van Sevilla naar Guaro duurt echter ca. 2,5 uur. Sinds Transavia ook naar Sevilla vliegt, zijn de tickets echter wel soms voordeliger dan naar Málaga. Wie echt voordelig wil vliegen kan ook kiezen voor Madrid, maar vanaf daar is het nog 6,5 uur rijden naar Guaro. Bovendien is het duurder om daar een auto te huren. Gibraltar, Granada en Jerez zijn dure bestemmingen met weinig vluchten.

Vanuit Nederland is het vaak het meest voordelig om naar Málaga te vliegen vanaf Eindhoven, met Transavia of Ryanair. Vanuit België is Charleroi vermoedelijk het meest voordelig, ook met Ryanair ('Brussel-Charleroi'). De meeste vluchten vanuit Nederland vliegen uiteraard vanaf Schiphol (Transavia, Vueling, Easyjet en sinds 2017 ook met KLM en Ryanair, of overstappen met o.a. Iberia, Swiss, Lufthansa, Norwegian) maar er zijn ook regelmatige verbindingen vanaf Rotterdam/Den Haag (Transavia) en Eindhoven (Transavia, Ryanair). Zowel Transavia als Ryanair is helaas gestopt met vluchten vanaf Maastricht naar Málaga. 

Vanuit Duitsland (grensgebied)
Vliegveld Niederrhein te Weeze is voor veel Nederlanders ook gunstig gelegen, ten oosten van Nijmegen. Hier vertrekken dagelijks vluchten van Ryanair naar Málaga. Het vliegveld Niederrhein wordt door Ryanair 'Düsseldorf-Weeze' genoemd.

Auto huren op het vliegveld
Als u iets van Zuid-Spanje wilt zien, is het verstandig voor uw vertrek uit Nederland al een auto te huren op het vliegveld van Málaga (in Guaro en directe omgeving is dit niet mogelijk). Op de luchthavens van Málaga en Sevilla zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd. Van tevoren reserveren is zeer aan te raden, omdat er anders misschien geen auto's op voorraad zijn. Een creditcard is bij alle verhuurmaatschappijen vereist in verband met de borg.  In de maanden mei t/m oktober is airconditioning vrijwel onmisbaar in uw huurauto. 
Zorg dat u een goede autoverzekering hebt afgesloten; dit kan bijv. bij het meest uitgebreide pakket van Record GO. Ook bij de tussenhandelaren Sunny Cars en Easy Terra is een volledige verzekering altijd in de prijs opgenomen. U betaalt dan wel de schade in Spanje, maar u kunt deze kosten vervolgens declareren bij Sunny Cars of Easy Terra. Vanwege de vele klachten van consumentenorganisaties bieden verhuurbedrijven de uitgebreide verzekeringen sinds kort ook op hun website aan als extra optie.
Routeinformatie vanaf Málaga naar Guaro met de auto.

Vliegtuig | AutoOV

Met de auto
De lange reis naar Andalusië...
De snelste autoreis vanuit de Benelux naar Guaro loopt via het westen: Lille/Rijssel, Rouen, Poitiers, Bordeaux, San Sebastian/Donostia, Vitoria-Gasteiz, Burgos, Madrid, Jaen, Granada, Málaga, Cártama, Guaro. Tot Madrid rijdt u meestal via tolwegen, daarna niet meer. Vrijwel het gehele traject tot Cártama loopt over meerbaans snelwegen van meestal hoge kwaliteit. In Baskenland, het noorden van Andalusië en de directe omgeving van Málaga komen aanzienlijke hellingen voor, waar de motor van uw auto ook op snelwegen hard moet werken.

Er op uit met de auto
De kwaliteit van de wegen is in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Wegen zijn verbreed en rechtgetrokken, voorzien van vangrails en voldoende waarschuwingsborden. Rijden door heuvels en bergen is voor veel Nederlanders natuurlijk wel wennen. Afstanden die op de kaart kort lijken, kunnen in het echt aanzienlijk veel tijd in beslag nemen. Geduld is in het Spaanse verkeer daarom een nuttige zaak. De gemiddelde Spanjaard (er zijn uitzonderingen) rijdt niet te hard en vaak opvallend voorzichtig, met name op rotondes en drempels. Er is vergeleken met Nederland zeer weinig verkeer op de weg. Let altijd op de borden met maximum snelheden; deze borden zijn in Spanje bij gevaarlijke situaties goed geplaatst.

Vliegtuig | AutoOV

Met het openbaar vervoer
Spaanse stoptrein

Een reis naar Málaga duurt met de trein minimaal 25 uur vanaf Amsterdam, ook als u zoveel mogelijk gebruik maakt van hogesnelheidstreinen. U moet in alle gevallen minimaal drie keer overstappen. U kunt in Nederland een route kiezen en daarna een offerte opvragen via www.treinreiswinkel.nl. Helaas kunt u geen treintickets naar Spanje bestellen via NS Hispeed.

Na aankomst op het station van Málaga dient u per bus naar Guaro reizen. Het dichtstbijzijnde treinstation (Cartama-Estacion) ligt namelijk pas halverwege tussen Málaga en Guaro en is alleen per stoptrein te bereiken. Drie bussen per dag vanaf het busstation in Málaga hebben Guaro als eindpunt. Verder is het diverse malen per dag mogelijk om van Málaga naar Guaro te reizen met een overstap in Coín. Zie meer gedetailleerde informatie elders op onze website: Routeinformatie vanaf vliegveld Málaga naar Guaro met de bus.

Vliegtuig | AutoOV