Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en ligt op ca. 2,5 uur rijden van Casa Sonrisa. Een bezoek aan Sevilla is bijzonder de moeite waard. Prachtige gebouwen vol geschiedenis, heerlijke parken, grootse feesten, bijzonder veel café's en de beste tapas van Andalusië maken Sevilla één van de meest sfeervolle steden van Europa.

GuadalquivirUitzicht op Sevilla vanaf de rivier de Guadalquivir

 Monument voor Columbus

Monument voor Columbus

De bezienswaardigheden van Sevilla zijn op deze pagina bijna niet op te sommen. Eén van de grootste kathedralen in de wereld, met een toren die zijn leven begon als minaret, een groot paleizencomplex dat voor een Christelijke koning werd gebouwd door de Moorse bouwmeesters van het Alhambra, Romeinse ruïnes van Itálica (een stad waar twee Romeinse keizers geboren zijn), gebouwen van twee wereldtentoonstellingen (1929 en Expo 1992), het archief waar de documenten van alle Spaanse zeereizen van Columbus tot Pizarro naar Amerika worden bewaard, noem maar op.

Kathedraal met Giralda

De enorme kathedraal, waar Columbus begraven ligt, met de minaret die werd omgebouwd tot klokkentoren en La Giralda wordt genoemd.

Reales Alcazares

Het Christelijk-Moorse paleizencomplex Reales Alcazares van koning Pedro I

Na of tijdens een bezoek aan de Reales Alcazares kun je genieten van het uitgebreide park met o.a. een theehuisje van keizer Karel V. De omgeving van het Plaza de España vormt het Parque de María Luisa, waarin ook het uitstekende archeologisch museum te vinden is. Hier liggen veel vondsten uit de prehistorie, maar ook alle bijzondere beelden en mozaïeken uit Itálica, de Romeinse stad in een buitenwijk van Sevilla, waar de keizers Trajanus en Hadrianus geboren zijn. Je kunt Sevilla van bovenaf bewonderen vanaf de Metropol Parasol (op de Plaza de la Encarnación), het grootste houten bouwwerk ter wereld.

Plaza de España

Het Plaza de España wordt omringd door een enorm gebouw met mozaïeken van alle provincies van Spanje. Het markante plein en gebouw is ook te zien in de film Star Wars II: Attack of the Clones...

Itálica

Het Romeinse amfitheater in Itálica, te vinden in de buitenwijk Santiponce.

Semana Santa
De beroemdste evenementen van Sevilla zijn Semana Santa, d.w.z. de goede week voor Pasen en de Feria de Abril. De stad is dan wel overvol. Een goed alternatief voor deze festiviteiten biedt Málaga, waar de Semana Santa ook zeer indrukwekkend is en de Feria niet in april maar in augustus plaatsvindt.

Op het terrein van de wereldtentoonstelling van 1992 is o.a. Isla Mágica gevestigd, een pretpark met nadruk op de scheepvaartgeschiedenis van Sevilla die ook in leuke shows tot leven komt.

Wildwaterbaan in Isla Mágica Een piratenshow