Slechts 20 kilometer van Casa Sonrisa ligt de sfeervolle badplaats Marbella. De stad is misschien wel het meest bekend van de prachtige jachthavens, waarvan Puerto Banús de bekendste is. En rondom Marbella bevindt zich een enorm aantal golfbanen. Maar wij zijn vooral gecharmeerd van het oude centrum van Marbella. Dit is in vergelijking met badplaatsen als Torremolinos of Estepona nog prettig, authentiek Spaans. Er zijn gezellige pleintjes, winkelstraten en opvallend veel terrasjes.

Marbella heeft heerlijke stranden


De grootste trekpleister van Marbella is natuurlijk het strand. En daarin heeft de toerist een ruime keuze. Er is strand aan de boulevard, strand voor de insiders (aan onopvallende zijweggetjes, parkeren in het zand!) en zelfs strand langs een winkelcentrum met parkeergarage (Plaza del Mar, Calle Camilo José Cela). Ook op de kleinste strandjes is het meestal mogelijk om zonneschermen en ligbedden te huren. Vanuit Guaro is het strand bij de visserijhaven het snelst te bereiken - en je kunt daar in de buurt meestal gratis parkeren. Het bekendste strand, 'Venus Beach' (Playa el Fuerte) ligt dichtbij het centrum van Marbella aan de Avenida del Mar. Aan de Avenida staat een hele rij sculpturen van Salvador Dalí.

Sculpturen van Dalí aan de Avenida del Mar

Vanaf de Avenida del Mar hoef je maar een straat over te steken om het oude centrum binnen te lopen. Hier staan diverse monumentale gebouwen, talrijke winkels, gezellige pleintjes en diverse terrasjes. Wie bekend is met het massatoerisme van de Costa del Sol zal steeds weer aangenaam worden verrast door dit sfeervolle oude stadje.

Het gezellige Plaza de los Naranjos is het hart van het oude centrum

Dwalend door het oude centrum, zagen we in een winkelstraat een prachtig gerestaureerd kapelletje, de Capilla de San Juan de Dios.

Capilla de San Juan de Dios in kersttijd (2008)

Iets ten oosten van het strand van Avenida del Mar bevindt zich de vissershaven. Hier wordt nog dagelijks verse vis binnengebracht! De visrestaurantjes in de omgeving zijn echter iets al te ruim geprijsd.

Een vissersbootje brengt zijn vangst binnen in de haven van Marbella