Wij houden van Málaga! Málaga is gezellig, met vele winkels, café's en restaurants. Maar ook zijjn er diverse bezienswaardigheden die alleen al een bezoek aan Málaga rechtvaardigen: het Picassomuseum en het geboortehuis van Picasso, de enorme kathedraal, Romeinse opgravingen (zoals een theater) en het Alcazaba, een Moors vestingwerk in dezelfde Nasridenstijl als het Alhambra in Granada. En Málaga is op toeristisch gebied sterk in ontwikkeling. De stad telt nu een groot aantal prestigieuze musea waaronder het eerste Centre Pompidou buiten Frankrijk, het Russische staatsmuseum, het Carmen Thyssen museum, het Museo de Málaga en dus het Picasso Museum. Een ander leuk museum is het interactieve muziekmuseum MIMMA.

Málaga vanaf het Gibralfaro

 

Alcazaba

Nasriden-paleis in het Moorse Alcazaba van Málaga

Málaga is gewoon een leuke, sfeervolle stad die sterk aan Sevilla doet denken, met een prachtig park langs de Middellandse Zee, diverse gezellige terrasjes, lange winkelstraten en ook de bekende strandtentjes (chiringuitos) waar de vis direct vers wordt gegrild.

De festiviteiten voor Pasen (Semana Santa) en de jaarlijkse feria in augustus zijn in Málaga attracties van wereldformaat. Ook de wereldberoemde acteur Antonio Banderas is in Málaga elk jaar weer een van de dragers tijdens de Paasprocessies!

Romeins theater

Het Romeinse theater, middenin het centrum van Málaga 

La Manquita

 De 16e-18e eeuwse kathedraal van Málaga wordt wel de eenarmige genoemd (la Manquita), omdat de tweede toren nooit is afgemaakt.