Uiteraard is de Costa del Sol met de heerlijkste stranden vlakbij. Maar het binnenland heeft ook veel te bieden. Als je van avontuur houdt, dan is de Caminito del Rey een geweldige ervaring. Of wat dacht je van ziplinen (meer dan alleen een tokkelbaan) tussen de boomtoppen in Aventura Amazonia? De waterfietsen en surfplanken op de stuwmeren in de buurt van El Chorro en de Caminito del Rey zijn nog nauwelijks door buitenlandse bezoekers ontdekt. In Guaro zelf kun je mountainbikes huren, en op diverse plekken in de Sierra de las Nieves zijn paarden te huur. Een ander avontuurlijk uitje bieden de dolfijnsafari's in Gibraltar. Elke dorp en stad organiseert jaarlijks een feria, eigenlijk gewoon een kermis met diverse andere activiteiten. De feria in Guaro, Málaga en diverse andere plaatsen vindt plaats in augustus. En er is nog veel meer!

 

De Costa del Sol heeft natuurlijk een aantal attractieparken. Zo maakt u alle kinderen blij in het water van het Parque Aquático Míjas (nabij Fuengirola) en Aqualand in Torremolinos (geopend circa april tot eind september). In Benalmádena bevinden zich het pretpark Tivoli World (met architectuur op zijn Andalusisch) en een soort dolfinarium met de naam Selwo Marina. In Estepona vindt u de dierentuin Selwo Aventura. Guaro heeft zelf een prachtig openluchtzwembad (geopend in juli en augustus). Ook in het dichtbijgelegen Monda is een openluchtzwembad en in Ojén.


Aqualand in Torremolinos
Aqualand in Torremolinos

Houdt er wel rekening mee, dat zwembaden en waterparken maar een aantal maanden per jaar geopend zijn. Alle buitenzwembaden zijn alleen in de Spaanse zomervakantie geopend (geheel juli en augustus). Waterpretparken openen in de loop van mei en sluiten uiterlijk in september.


Voor de kinderen in Guaro worden met name in de zomer regelmatig activiteiten georganiseerd. Kinderen uit Nederland die helemaal geen Spaans spreken, mogen gewoon mee doen en hebben het reuze naar hun zin. In het volgende filmpje ziet u ook onze kinderen tijdens enkele van deze georganiseerde activiteiten. Ook ziet u Spaanse kinderen tijdens de feria in Guaro 's nachts in de draaimolen. Sterker nog: de kermis begint pas rond middernacht!