In november en december is het zeer rustig in Guaro. Dat komt mede door het weer: in november valt de meeste regen van het jaar. Sinterklaas is in deze periode in Nederland en dus niet in Spanje. Dat neemt niet weg, dat de Spanjaarden ook in deze periode hun eigen feestdagen vieren.

Op 7 en 8 december viert men bijvoorbeeld het Fiesta de las Mayordomas, ter ere van de Virgen de la Inmaculada Concepción (de Maagd van de Onbevlekte Ontvangenis). Dit feest in Guaro wordt al sinds 1854 gevierd. Op dit Fiesta worden enkele jonge dames benoemd tot 'Mayordoma', een soort hofdame van de Heilige Maagd. Deze rol houden ze het hele volgend jaar. Zo lopen ze voorop bij de belangrijke paasprocessies.

Uiteraard wordt ook Kerstmis (Navidad) op 25 december ruimschoots gevierd. Vaak heeft de gemeente zijn eigen kerststalletje. Openbare kerstbomen zijn niet gebruikelijk, maar de straten zijn feestelijk verlicht. Málaga en Marbella steken elkaar de kroon af met de meest ingewikkelde verlichtingscreaties. Ook Guaro blijft daarin niet achter. Sinds enkele jaren organiseert het dorp bovendien een muzikale uitvoering van het kerstverhaal, wat te zien is in het volgende filmpje (2014).De laatste momenten van Oudejaarsavond (Víspera de Año Nuevo) worden in (bijna) heel Spanje op dezelfde wijze gevierd: als op tv de klok op de Puerta del Sol in Madrid twaalf uur slaat, slikt men bij elke slag een druif door! Wie dit twaalf keer met succes voltooit, kan een gelukkig nieuwjaar verwachten. In Guaro wordt het organiseren van een nieuwjaarsfeest overgelaten aan de café's. Vuurwerk komt er in Andalusië niet of nauwelijks aan te pas!