In januari / februari bloeien in Guaro de almendros (amandelbomen). De prachtige roze bloesems zijn een betoverend schouwspel.

Speciaal om hiervan te genieten, organiseert de gemeente Guaro eind januari de 'Día del Almendro', de dag van de amandel. Met een gids wandelen zo'n 1000 mensen door het prachtige landschap. De dag wordt afgesloten met bijvoorbeeld amandelsoep, oude ambachten, een tentoonstelling over de amandelteelt en/of een live muziekoptreden.

Amandelboom in Guaro

Hier een filmpje van de gemeente Guaro over de Día del Almendro:

Bij zonnig weer (en dat is het meestal!) is er vanaf Casa Sonrisa vaak een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra de las Nieves. Gelukkig vriest het in Guaro zelf niet, hooguit een of twee nachten. Houdt in deze tijd van het jaar wel rekening met wat regen.

Sneeuw op de Sierra de las Nieves

Op zeer heldere dagen is het zelfs mogelijk om de hoogste toppen van de Sierra Nevada te zien, zo'n 140 kilometer naar het oosten! Zie de foto hieronder.

Sierra Nevada vanaf Casa Sonrisa

6 Januari is voor Spaanse kinderen de belangrijkste datum van het jaar: los Reyes Magos (Drie Koningen). Net als Sinterklaas in Nederland, brengen de drie koningen kado's voor de kinderen. In diverse winkelcentra is in de weken voor 6 januari wel een koning aanwezig en mogen de kinderen op schoot. Hier zien we een van de drie koningen in Coín.
Koning in Coín

Op 5 januari (de dag voor Drie koningen dus) vindt het hoogtepunt plaats: de Cabalgata de los Reyes, de parade van de koningen. Net als in een pretpark, rijden de drie koningen in een grote optocht met prachtig versierde wagens over straat, terwijl ze met enorme hoeveelheden snoep strooien (net als de Nederlandse prins Carnaval). Daarna zetten de kinderen hun schoen, met wat lekkers voor de koningen en hun kamelen! De dag van Drie Koningen, 6 januari, is een nationale feestdag. Houdt er rekening mee, dat op die dag alle winkels gesloten zijn.