Vooral in de zomer brengen Spanjaarden veel tijd door op straat. Ze hebben een heel andere dagindeling dan in Nederland.

Ook het ontbijt wordt vaak niet thuis gegeten, maar bijvoorbeeld bij een bar. Echt tradtioneel is een ontbijt bij een churrería. Hier verkoopt men churros, in olie gebakken deegslierten (vergelijkbaar met oliebollen).

De churreria in de Avenída de Andalucía

Lees ook ons artikel over wat er in Guaro te beleven is gedurende het jaar

Siësta
's Middags van twee tot vijf is er siësta. De winkels zijn dan gesloten en alle Spanjaarden eten thuis of in een restaurant. De siësta is ook voor u het juiste moment om de hoofdmaaltijd te gebruiken. Vooral de vele Venta's aan de A-366 en A-7059 bieden tijdens de siësta een Menu del Día (dagmenu) van drie gangen aan voor minder dan 10 euro! Inclusief een drankje en brood. Na vijven komt het gewone leven weer op gang en zijn de winkels weer open tot een uur of tien 's avonds.

Avondeten 
De keukens in bars en restaurants zijn rond de Nederlandse eettijd weer gesloten. Voor Spanjaarden begint de avond pas na negenen! De keukens van restaurants gaan weer open, iedereen gaat weer aan tafel (ook de kinderen) 

Nachtleven
Rond middernacht begint het uitgaansleven. Concerten en festiviteiten worden ook pas rond middernacht gezellig. Alle kinderen zitten op de kermis dus rond een uur 's nachts in de draaimolen. Pas in de vroege ochtend gaat iedereen naar huis.

 In het volgende filmpje ziet u de feria die elk jaar in augustus plaatsvindt: