Slechts 20 kilometer van Casa Sonrisa ligt de sfeervolle badplaats Marbella. In de twintigste eeuw werd Marbella ontdekt door de rijken der aarde. Zo is Marbella ook bekend van de prachtige jachthavens, waarvan Puerto Banús de bekendste is. En rondom Marbella bevindt zich een enorm aantal golfbanen. Toch is het oude centrum van Marbella in vergelijking met badplaatsen als Torremolinos of Estepona nog prettig, authentiek Spaans. Er zijn gezellige pleintjes, winkelstraten en opvallend veel terrasjes.

Marbella heeft heerlijke stranden


De grootste trekpleister van Marbella is natuurlijk het strand. En daarin heeft de toerist een ruime keuze. Er is strand aan de boulevard, strand voor de insiders (aan onopvallende zijweggetjes, parkeren in het zand!) en zelfs strand langs een winkelcentrum met parkeergarage (Plaza del Mar, Calle Camilo José Cela). Ook op de kleinste strandjes is het meestal mogelijk om zonneschermen en ligbedden te huren. Vanuit Guaro is het strand bij de visserijhaven het snelst te bereiken - en u kunt daar in de buurt meestal gratis parkeren. Het bekendste strand, 'Venus Beach' (Playa el Fuerte) ligt dichtbij het centrum van Marbella aan de Avenida del Mar. Hier vindt u aan de Avenida een hele rij sculpturen van Salvador Dalí.

Sculpturen van Dalí aan de Avenida del Mar

Vanaf de Avenida del Mar (waar u in de parkeergarage uw auto kwijt kunt) hoeft u slechts een straat over te steken om het oude centrum binnen te lopen. Hier vindt u diverse monumentale gebouwen, talrijke winkels, gezellige pleintjes en diverse terrasjes. Wie bekend is met het massatoerisme van de Costa del Sol zal steeds weer aangenaam worden verrast door dit sfeervolle oude stadje.

Het gezellige Plaza de los Naranjos is het hart van het oude centrum

Dwalend door het oude centrum, kan het gebeuren dat u ineens een Russische winkel ziet. Met grote Russische weckflessen vol zoute augurken in de etalage en Russische klant(on)vriendelijkheid... Voor wie heimwee heeft naar de Sowjet Unie. Maar ook vindt u plotseling in een winkelstraat een prachtig gerestaureerd kapelletje, de Capilla de San Juan de Dios.

Capilla de San Juan de Dios in kersttijd (2008)

Iets ten oosten van het strand van Avenida del Mar bevindt zich de vissershaven. Hier wordt nog dagelijks verse vis binnengebracht! De visrestaurantjes in de omgeving zijn echter iets al te ruim geprijsd.

Een vissersbootje brengt zijn vangst binnen in de haven van Marbella