Veel toeristen kennen van Málaga alleen het vliegveld, maar daarmee doet u Málaga tekort. Ten eerste heeft Málaga diverse bezienswaardigheden die alleen al een bezoek aan Málaga rechtvaardigen: het Picassomuseum (Palacio de Bueneavista in de Calle San Agustín - Picasso is in Málaga geboren), de enorme kathedraal, Romeinse opgravingen (zoals een theater) en het Alcazaba, een Moors vestingwerk in dezelfde Nasridenstijl als het Alhambra in Granada. En Málaga is op toeristisch gebied sterk in ontwikkeling. In 2015 werd bij de haven een reuzenrad van wel 75 meter hoog geplaatst. Het Museo de Málaga opende in 2016 de deuren. De stad telt nu een groot aantal prestigieuze musea waaronder het eerste Centre Pompidou buiten Frankrijk, het Russische staatsmuseum, het Carmen Thyssen museum en dus het Picasso Museum.

Málaga vanaf het Gibralfaro

 

Alcazaba

Nasriden-paleis in het Moorse Alcazaba van Málaga

Maar Málaga is ook gewoon een leuke, sfeervolle stad die sterk aan Sevilla doet denken, met een prachtig park langs de Middellandse Zee, diverse gezellige terrasjes, lange winkelstraten en ook de bekende strandtentjes (chiringuitos) waar de vis direct vers wordt gegrild.

In het onderstaande filmpje op You Tube laten we u proeven van de sfeer in Málaga:

De festiviteiten voor Pasen (Semana Santa) en de jaarlijkse feria in augustus zijn ook in Málaga attracties van wereldformaat. Ook de beroemde acteur Antonio Banderas is in Málaga elk jaar weer een van de dragers tijdens de processies!

Romeins theater

Het Romeinse theater, middenin het centrum van Málaga 

La Manquita

 De 16e-18e eeuwse kathedraal van Málaga wordt wel de eenarmige genoemd (la Manquita), omdat de tweede toren nooit is afgemaakt.